(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
"BRAMBORAČKA NA ZIMU" - super polotovar a rychlovečeře je coby dup :-))
Potřebné ingredience
30dkg celeru, 30dkg mrkve, 20dkg petržele, 30dkg kapusty, 17dkg pórku, 16dkg kedluben, 14dkg cibule, 14dkg květáku, 3dkg petrželové nati, 3dkg celerové nati, 2dkg česneku, 33dkg soli, 20dkg másla.
Postup přípravy
Veškerou zeleninu očistím, operu, osuším - co jde, nahrubo nastrouhám, zbytek nakrájím na nudličky. Natě posekám, česnek prolisuju, vše prosypu solí, zamíchám a zaliju rozpuštěným máslem. Směs napěchuju do skleniček, uzavřu víčky a nechám v chladu. Pak už se jen zelenina hodí na cibulku, přidají se brambory, trošku pepře, kmínu a majoránky, pokud nebaští dětičky, rozdrobíme kousek masoxu, zalije se vodou, povaří se do změknutí brambor a zahustí se jíškou z hladké mouky. Ještě upéct růžovoučké vdolky sypané mákem (mám v receptech) a VÝÝÝÝÝBORDELNÁ RYCHLOBRAMBORAJDA se může podávat !!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
moschus
(upraveno)
30. 1. 2008, 20:11
Omlovám se.Ale mám ještě jeden dotaz. Níže Blance píšete,že to nemusí být v lednici a přesto to má být v .chladu.Do kolika stupňů se to může skladovat?Když to dám do špajzky a v létě bude vedro nezkazí se to?A co se stane,když to budu sterilovat. .Omlouvám se za ty dotazy moc zkušeností se zavařováním jsem ještě nepobrala .
moschus
(upraveno)
29. 1. 2008, 23:18
Prosím jak dlouho a pri kolika stupních sterilujete.V receptu to psané nemáte.Díííííííííííííííííky Monča
Lukrato
(upraveno)
30. 1. 2008, 7:51
@moschus
Moni, už se to nesteriluje - stačí udělat podle receptu, pečlivě uzavřít víčky a nechat v chladu ( domácí kečup z mých receptů se už taky nesteriluje - ale musí se dávat pozor, aby byly sklenice i víčka ´plně čisté a pečlivě se to musí uzavřít.... )
Bubáková
(upraveno)
19. 11. 2007, 21:18
Dobrý večer Lucko ,zaujal mě tento receptík jak dlouho vydrží ta směs v lednici ??? děkuji ,Blanka
Lukrato
(upraveno)
19. 11. 2007, 21:47
@Bubáková
Blani, ono to nemusí být v lednici ! Je to sterilované jako třeba okurky a mně to vydrží rok i déle.....
Sabatt
(upraveno)
30. 1. 2008, 20:15
@Lukrato
Rok i déle? a to máslo se nekazí?
Bubáková
(upraveno)
19. 11. 2007, 21:52
@Lukrato
Děkuji ????